Az extrakció nem más, mint amikor egy anyag egy,-vagy több összetevőjét oldószerrel kioldjuk. Például a kávéfőzés is egy ilyen folyamat. A darált kávén forró gőzt eresztünk át, melynek hatására kioldódnak az ízesítő és élénkítő anyagok (koffein). Ez hagyományos kinyerési módszer, melyben a végtermék tartalmazza az oldószer egy részét, vagy egészét. Ezzel szemben a szuperkritikus extrakció egy olyan művelet, mely során a végtermék nyomokban sem tartalmaz oldószert, ezáltal megfelel a jelenleg érvényben lévő szigorú élelmiszer, gyógyszer és kozmetikaipari szabályoknak. Mellette szól még, hogy a szuperkritikus extrakció kíméletes körülmények között zajlik, ezáltal kinyerhetők olyan természetes állapotú összetevők, melyek más eljárás során nem. Az általunk végzett művelet során kinyert termékek minőségben és termékszabványban nagyon magas szintet és minőséget képviselnek.